Zoekzoek: buskoplampen

Weet je niet waar je onderwerp hoort? Post hem hier
Plaats reactie
Gebruikersavatar
nvdw
.
.
Berichten: 3093
Lid geworden op: 24 aug 2011, 00:26
Locatie: NEEN
Contacteer:

Zoekzoek: buskoplampen

Bericht door nvdw »

Collega-liefhebbers. Zoals jullie weten doe ik 'iets met bussen' en dat levert de nodige beroepsdeformatie op, zeker in combinatie met de autohobby.

Van Hool uit Zuiderburië heeft in de jaren zestig en zeventig bussen gebouwd met een wat aparte opstellingen van twee sets koplampen onder elkaar. Nu ga je als busfabriek met je geringe productieaantallen geen eigen koplampen ontwikkelen, dus koop je ofwel standaardunits in van bijvoorbeeld Hella of leen je, als het iets sjieker moet, lampen van een bepaald type personenauto.

Vaak is nog wel te achterhalen waar de lamp vandaan komt (zoals bij deze Neoplan) maar bij deze Van Hool weet ik het niet zeker.

Gezien de connectie met Fiat zat ik in die hoek te zoeken, maar het enige waar ik op uit kan komen is de Autobianchi A111, en die units zijn niet gelijk. Andere mogelijke zoekhoeken zijn autofabrikanten met een vestiging in België (GM, British Leyland, Citroën) maar daar word ik ook niet wijzer.

Als iemand ideeën heeft: ik hoor ze graag. Niet dat het van levensbelang is om het antwoord te vinden maar ik ben nu eenmaal benieuwd en krijg die vraag niet uit mijn kop.
"I really liked John Wayne in The Searchers. Because he was RACIST"
Gebruikersavatar
WizardOfOss
.
.
Berichten: 11719
Lid geworden op: 09 feb 2010, 23:29
Locatie: Drie keer raden...
Contacteer:

Re: Zoekzoek: buskoplampen

Bericht door WizardOfOss »

Leuke speurtocht, maar helaas zonder resultaat....
He who shall be last, shall be sideways and smiling!

Filmpjes van mijn reizen!
Plaats reactie