Audi Q8

Is ze echt jonger geworden?
Plaats reactie
ViveLaFrance
.
.
Berichten: 13300
Lid geworden op: 10 feb 2010, 20:10
Locatie: Groningen/Haren

Audi Q8

Bericht door ViveLaFrance »

https://i.imgur.com/Nh9xod3.pnghttps://i.imgur.com/qaqT6rx.png
https://i.imgur.com/b88v8Zd.pnghttps://i.imgur.com/9Oc9JCg.png

Pre-facelift:
https://i.imgur.com/wV1ken6.pnghttps://i.imgur.com/ZHvnrj3.png
Vive la France, Vive la Différence
Gebruikersavatar
WizardOfOss
.
.
Berichten: 11719
Lid geworden op: 09 feb 2010, 23:29
Locatie: Drie keer raden...
Contacteer:

Re: Audi Q8

Bericht door WizardOfOss »

Telkens als je denkt dat het niet nóg obscener kan....

Ik had overigens gelezen dat ie nog hernoemd zal gaan worden naar Q9, omdat Audi de even nummers voor elektrische modellen wil gaan reserveren, en de oneven voor ICE's. Ik weet niet of dat dan alleen voor de Q-reeks gaat gelden of ook voor de A's, waar de A4 en A6 toch wel een begrip zijn.

En is het dan gek dat ik in die hele nummering sowieso een stukje minderwaardigheidscomplex zie? Waar BMW en Mercedes toch sterk op één lijn zitten met een 1 versus een A, een 3 versus een C enzovoort, heeft Audi sinds ze op de papiermaten zijn overgestapt steevast in elk segment net een hoger nummer dan die twee. En met die cijfers om de motorversie aan te duiden doen ze dat nog eens dunnetjes over. Toeval? Ik kan het me haast niet voorstellen...
He who shall be last, shall be sideways and smiling!

Filmpjes van mijn reizen!
ViveLaFrance
.
.
Berichten: 13300
Lid geworden op: 10 feb 2010, 20:10
Locatie: Groningen/Haren

Re: Audi Q8

Bericht door ViveLaFrance »

Ik blijf de Q8 één van de minst erge SUV's van Audi vinden. Tikje vulgair, maar niet zoals een BMW X5/6/7 of MB GLE/GLS.
WizardOfOss schreef: 12 sep 2023, 12:39Ik had overigens gelezen dat ie nog hernoemd zal gaan worden naar Q9, omdat Audi de even nummers voor elektrische modellen wil gaan reserveren, en de oneven voor ICE's. Ik weet niet of dat dan alleen voor de Q-reeks gaat gelden of ook voor de A's, waar de A4 en A6 toch wel een begrip zijn.
Ja, de A's en Q's gevolgd door een even nummer plus e-tron-aanduiding worden de EV's.
WizardOfOss schreef: 12 sep 2023, 12:39En is het dan get dat ik in die hele nummering sowieso een stukje minderwaardigheidscomplex zie? Waar BMW en Mercedes toch sterk op één lijn zitten met een 1 versus een A, een 3 versus een C enzovoort, heeft Audi sinds ze op de papiermaten zijn overgestapt steevast in elk segment net een hoger nummer dan die twee. En met die cijfers om de motorversie aan te duiden doen ze dat nog eens dunnetjes over. Toeval? Ik kan het me haast niet voorstellen...
Audi heeft altijd een inferieure positie gehad ten opzichte van BMW en MB. Of de gekozen nummering bewust is, geen idee. Zelfs voordat BMW en MB besloten om het beleid omtrent compacte modellen anders te gaan invullen, weigerden ze om in het vaarwater van respectievelijk Mini en smart te gaan zitten. Dat Audi voor 'A1' koos als naam voor de geleende Polo/Fabia/Ibiza is ook best logisch gezien de aparte status van de A2.
Vive la France, Vive la Différence
Plaats reactie