Citroën C3

Is ze echt jonger geworden?
Plaats reactie
ViveLaFrance
.
.
Berichten: 13300
Lid geworden op: 10 feb 2010, 20:10
Locatie: Groningen/Haren

Citroën C3

Bericht door ViveLaFrance »

Citroën geeft de C3 een subtiele facelift. In navolging van andere merkgenoten beschikt de compacte Fransman voortaan over Advanced Comfort Seats. Sinds de introductie van de derde generatie in 2016 noteert de C3 elk jaar betere cijfers. Al drie jaar op rij staat de teller boven de 200.000 stuks. Dit lukte de voorganger alleen in diens eerste volledige verkoopjaar. Daarnaast presteert de C3 beter dan gemiddeld in het B-segment: +1% t.o.v. -6% in 2019. Toyota zal de nieuwe Yaris nodig hebben om het verschil van nog geen 800 stuks vast te houden, terwijl de Skoda Fabia op ruime afstand staat en geen bedreiging meer is voor Citroën.

https://i.imgur.com/WzTHxUf.jpghttps://i.imgur.com/L94FrWK.jpg
https://i.imgur.com/b7M4fug.jpghttps://i.imgur.com/rXh0NQS.jpg

Pre-facelift:
https://i.imgur.com/spfbqhm.jpghttps://i.imgur.com/fwfloU4.jpg
Vive la France, Vive la Différence
Gebruikersavatar
WizardOfOss
.
.
Berichten: 11719
Lid geworden op: 09 feb 2010, 23:29
Locatie: Drie keer raden...
Contacteer:

Re: Citroën C3

Bericht door WizardOfOss »

Pfft, rijdt ie alweer vier jaar rond? Zou je toch niet zeggen. Eerlijk gezegd ook niet aan het straatbeeld, want ondanks de mooie cijfers zie ik ze helaas toch niet zo gek vaak. En deze facelif? Tsja, ik kan het toch geen verbetering vinden, die nieuwe grille laat de neus ineens veel smaller en hoger lijken, en de airbumps komen zo veel massiever over. Had niet gehoeven, het oorspronkelijke model zag er nog steeds lekker fris uit.
He who shall be last, shall be sideways and smiling!

Filmpjes van mijn reizen!
ViveLaFrance
.
.
Berichten: 13300
Lid geworden op: 10 feb 2010, 20:10
Locatie: Groningen/Haren

Re: Citroën C3

Bericht door ViveLaFrance »

Zeer leuke en goede auto :D Niet verrassend dat de C3 weer lekker scoort. Het is een echte Citroën! De eerste generatie behaalde beter verkoopcijfers, maar had weinig tot geen last van compacte crossovers. Het voorgaande model was te Duits ogend voor een Citroën met, terecht, een lagere afzet als gevolg.
Vive la France, Vive la Différence
Plaats reactie