Voetbal

Ja, lekker met een biertje in de kantine voor de 3e helft
ViveLaFrance
.
.
Berichten: 12013
Lid geworden op: 10 feb 2010, 20:10
Locatie: Groningen/Haren

Re: Voetbal

Bericht door ViveLaFrance » 05 jun 2019, 00:41

WizardOfOss schreef:
04 jun 2019, 22:04
In welk universum is twee of drie rondes playoffs moeten overleven hetzelfde als directe promotie?
De kampioen wordt beloond op basis van de competitie waarin iedereen tegen elkaar speelt en dus de sterksten bovenaan eindigen. Een lagere ploeg krijgt dezelfde beloning door via een kortere route (want o.b.v. 9 wedstrijden waarin een club de uiteindelijk sterkste tegenstanders misschien niet eens trof) periodekampioen te worden en zodoende recht heeft op de play-offs. Belachelijk. Meer clubs laten promoveren en degraderen levert voldoende spannende wedstrijden op. En ja, richting de laatste wedstrijden spelen sommige clubs voor de premie en eer. Is dat zo erg? Ze hebben dan toch al bepaalde doelen bereikt namelijk het ontlopen van degradatie dan wel clubgebonden doelen m.b.t. positie op de ranglijst. Waarom moet volgens jou elke club tot de laatste minuut van de competitie ergens om strijden eventueel via een verlenging van de competitie? Daar bestaat slechts één reden voor: TV-inkomsten.
WizardOfOss schreef:
04 jun 2019, 22:04
Competitie ja. Clubs ruïneren nee.

Degradatie is een zeer heftige gebeurtenis voor een club, die vooral op financieel vlak ingrijpende gevolgen heeft. Dat een paar clubs jaarlijks dat lot ondergaan is uit oogpunt van competitie uiteraard onvermijdelijk. Maar laat teveel clubs degraderen, en het vermijden daarvan gaat teveel een doel op zich worden.
Is dat niet inherent aan het spelen van competitie?

If you can't stand the heat, get out of the kitchen! :wave:
WizardOfOss schreef:
04 jun 2019, 22:04
Daarnaast: betaald voetbal *is* 100% commercie. Dus wat is nu eigenlijk het probleem?
Een competitie louter voor de commercie kunstmatig verlengen vind ik afbreuk doen aan het geheel. Clubs hebben 34 wedstrijden de tijd om zich te bewijzen. Je eindigt waar je hoort te eindigen. Alle 3 hekkensluiters in de ED zijn dit seizoen gedegradeerd. NAC direct, want ze speelden simpelweg het slechtst en konden, i.t.t. Groningen en Utrecht, zich niet herstellen. Verkeerd beleid werd zodoende ook afgestraft. Terechte degradatie. Waarom Excelsior en De Graafschap zich moesten bewijzen tegen clubs die, zoals jijzelf vaak aangeeft, eigenlijk niet willen promoveren zal ik nooit begrijpen. De ED-clubs zijn meestal in het nadeel, want zij hebben alles te verliezen en de KKD-clubs alles te 'winnen'. Regelmatig dienen de #16 en #17 in de laatste weken te strijden om directe degradatie tegen te gaan. Wat krijgen ze als beloning? Nog een aantal flutduels, buiten de competitie om, om dit nogmaals te bewijzen. Ik vind dat een vorm van competitievervalsing.

Ergens zou jij er ook tegen moeten zijn aangezien jij nogal schreeuwt dat degradatie "een zeer heftige gebeurtenis is voor een club, die vooral op financieel vlak ingrijpende gevolgen heeft."

Waarom de lager geklasseerde clubs nogmaals dergelijke druk opleggen? Je ruïneerde toch liever geen clubs? :angel:

Het play-offs-systeem is gewoon krom!
Vive la France, Vive la Différence

Gebruikersavatar
WizardOfOss
.
.
Berichten: 10876
Lid geworden op: 09 feb 2010, 23:29
Locatie: Drie keer raden...
Contacteer:

Re: Voetbal

Bericht door WizardOfOss » 05 jun 2019, 22:31

ViveLaFrance schreef:
05 jun 2019, 00:41
Een lagere ploeg krijgt dezelfde beloning door via een kortere route (want o.b.v. 9 wedstrijden waarin een club de uiteindelijk sterkste tegenstanders misschien niet eens trof) periodekampioen te worden en zodoende recht heeft op de play-offs.
Een lager geëindigde ploeg kan dezelfde beloning afdwingen, dat is toch iets heel anders dan krijgen.

Even jouw stelling volgend dat de reguliere competitie allesbepalend zou moeten zijn, zou dan de enige écht eerlijke optie niet juist zijn om uitsluitend nog de kampioen te belonen met promotie?

Overigens mogen ze wat mij betreft de periodekampioenen best schrappen of op z'n minst een andere rol geven (bijvoorbeeld de gunstiger route in de playoffs, mits ze die op basis van de ranglijst wél gehaald hebben), want nu zie je te vaak dat ploegen die een periodetitel op zak hebben maar toch niet meedoen om de titel daarna sterk inzakken. De buit al binnen hebben is nu eenmaal net zo funest voor de motivatie van een ploeg als niks meer kunnen winnen.
ViveLaFrance schreef:
05 jun 2019, 00:41
Waarom moet volgens jou elke club tot de laatste minuut van de competitie ergens om strijden eventueel via een verlenging van de competitie?
Tot de laatste minuut zou mooi zijn, maar uiteraard niet realistisch. Maar om even een net zo zwart-wit vraag terug te stellen: waarom zou volgens jou de competitie voor zoveel mogelijk clubs al vóór de winterstop een gelopen race moeten zijn, met nog slechts een theoretische kans op promotie?
ViveLaFrance schreef:
05 jun 2019, 00:41
Daar bestaat slechts één reden voor: TV-inkomsten.
O, vertel? Voor hoeveel miljoen zijn de uitzendrechten voor de nacompetitie verkocht? Iets zegt me dat de clubs meer verdiend zullen hebben aan nog een paar keer een vol stadion (en een paar extra bierkarren....).

Maar zelfs al zou dat het geval zijn, is dat dan eigenlijk niet juist iets goeds? Als de KKD al jarenlang één probleem heeft is het wel het genereren van exposure en daaruit volgende inkomsten. Elk middel om al voetballend de competitie financieel te versterken lijkt me dan juist zeer aan te moedigen.
ViveLaFrance schreef:
05 jun 2019, 00:41
If you can't stand the heat, get out of the kitchen! :wave:
Lekkere dooddoener hoor. Wanneer ga je de politiek in? :frusty:

Eigenlijk komen we dan toch weer uit op eerdere discussie die we gevoerd hebben, en ik zie nog steeds niet in waarom het aanwakkeren van (financiële) instabiliteit het Nederlandse voetbal zou moeten versterken. Nu is de stap van ere- naar eerste divisie uiteraard lang niet zo desastreus dan de enkel door de KNVB én onze Chris zo gedroomde stap tussen profs en amateurs, maar toch....
ViveLaFrance schreef:
05 jun 2019, 00:41
Waarom Excelsior en De Graafschap zich moesten bewijzen tegen clubs die, zoals jijzelf vaak aangeeft, eigenlijk niet willen promoveren zal ik nooit begrijpen.
Wacht even: wanneer heb ik dat ooit beweerd? Ja, amateurs willen geen profs worden en vice versa, maar dat is een totaal andere discussie. Geen KKD-ploeg zal balen van promotie.

Ik zal vast ooit gezegd hebben me ook best te realiseren dat TOP in de ED waarschijnlijk geen schijn van kans heeft. Mijn gedachte als supporter, niet de mening van de club. Maar met de huidige stabiele financiële en sportieve situatie van de club zou ik promotie desondanks best geinig vinden. Dat was wat anders toen de club 13 jaar geleden nog wat dichter bij promotie was, echter kort na een radicale reorganisatie om een faillissement te ontlopen en met een selectie waarmee die prestatie op zich al een mirakel was. Er is een verschil tussen gewoon maar eens zien waar het schip strandt, of elke wedstrijd slechts kunnen hopen dat het niet in de dubbele cijfers eindigt....
ViveLaFrance schreef:
05 jun 2019, 00:41
De ED-clubs zijn meestal in het nadeel, want zij hebben alles te verliezen en de KKD-clubs alles te 'winnen'. Regelmatig dienen de #16 en #17 in de laatste weken te strijden om directe degradatie tegen te gaan. Wat krijgen ze als beloning? Nog een aantal flutduels, buiten de competitie om, om dit nogmaals te bewijzen.
En om ze die zware beproeving te besparen gun jij ze gewoon directe degradatie. Wat sympathiek van je, je bent écht te goed voor deze wereld :clown:
ViveLaFrance schreef:
05 jun 2019, 00:41
Ergens zou jij er ook tegen moeten zijn aangezien jij nogal schreeuwt dat degradatie "een zeer heftige gebeurtenis is voor een club, die vooral op financieel vlak ingrijpende gevolgen heeft."

Waarom de lager geklasseerde clubs nogmaals dergelijke druk opleggen? Je ruïneerde toch liever geen clubs? :angel:
En daarom gun ik ze een ontsnappingsroute, terwijl jij ze direct het nekschot wil geven. Ik gun ze daarbij ook de schijnbaar zeer lucratieve (TV-)inkomsten uit die ontsnappingsroute, terwijl jij steevast lijkt te gruwelen van het idee dat er ook maar een cent naar kleinere clubs vloeit.

Kan je me eens uitleggen day ik noch Excelsior, noch De Graafschap bij de KNVB heb horen smeken om toch alsjeblieft maar direct te mogen degraderen :lol:
ViveLaFrance schreef:
05 jun 2019, 00:41
Het play-offs-systeem is gewoon krom!
Met voldoende kromme argumenten zeker :beer:
He who shall be last, shall be sideways and smiling!

Filmpjes van mijn reizen!

ViveLaFrance
.
.
Berichten: 12013
Lid geworden op: 10 feb 2010, 20:10
Locatie: Groningen/Haren

Re: Voetbal

Bericht door ViveLaFrance » 08 aug 2019, 23:00

Er wordt weer gevoetbald in Nederland. Ajax mag als enige Nederlandse club nog hopen op de CL na de 2-2 tegen PAOK. Belachelijk trouwens dat een halvefinalist van vorig seizoen en huidig landskampioen twee voorrondes dient te spelen. Champions League? :blont:
PSV werd eerder al uitgeschakeld door Basel, in de volgende ronde verloren de Zwitsers het eerste treffen van LASK Linz. De Eindhovenaren wonnen vanavond in de EL-kwalificaties met 1-0 bij het Noorse Haugesund, AZ speelde doelpuntloos gelijk bij Mariupol uit Oekraïne. Het houdt allemaal niet over. Gelukkig is daar Feyenoord :angel: 4-0 winst op Dinamo Tbilisi! De score verbloemt de huidige situatie van de Rotterdammers. Ze komen structureel kwaliteit tekort. In die zin doet Feyenoord me al een tijd denken aan Ferrari in de F1. Teren op hun naam, veel potentie, ondermaatse prestaties. Oké, het seizoen is net begonnen, maar de Rotterdammers lijken na het kampioenschap van 2017 nog op zoek te zijn naar goed technisch beleid voor de lange termijn.

In de competitie begonnen de traditionele topclubs met een gelijkspel. Dat Ajax een punt meenam uit Arnhem is niet vreemd, maar van PSV mag je toch meer verwachten tegen het gepromoveerde Twente. Feyenoord moest diep gaan om een punt te redden tegen Sparta in De Kuip :bonk: Sommigen waarderen de spanning in de Eredivisie, anderen hekelen het gebrek aan niveau. Geen gebrek aan eigen doelpunten in de eerste speelronde. De teller staat alweer op drie.
Groningen won zowaar het eerste duel, uitgerekend in en tegen Emmen :o Heerenveen begon zoals altijd sterk en zal aan het eind van het seizoen weer achter dé club van het Noorden mogen aansluiten :clown:

Ohja, Ajax wordt kampioen met minstens tien punten voorsprong op de nummer twee. Zo niet, dan mag men zich schamen in Amsterdam.
Vive la France, Vive la Différence

Gebruikersavatar
WizardOfOss
.
.
Berichten: 10876
Lid geworden op: 09 feb 2010, 23:29
Locatie: Drie keer raden...
Contacteer:

Re: Voetbal

Bericht door WizardOfOss » 09 aug 2019, 00:44

Tsja, heel vrolijk wordt je er inderdaad niet van...

Wat ik trouwens ook wel belachelijk vond was die wedstrijd op zondagavond. Om zo AZ wat meer rust te gunnen na hun Europese avontuur op donderdag. Alsof die paar uurtjes t.o.v. de late middagwedstrijd dan echt nog het verschil maakt. Maar wat me dan eigenlijk nog het meest dwars zit is dat dat met dat tijdstip ook geen enkele rekening gehouden wordt met de tegenstander. In dit geval Fortuna. Die na afloop dus nog een terugreis van ruim 230km voor de boeg hadden. En met de bus schijnbaar zo rond twee uur 's nachts weer in Sittard arriveerden. En voor een aan groot deel vermoedelijk op maandagochtend gewoon weer vroeg uit de veren moesten. Vanuit dat perspectief viel het me eigenlijk nog mee dat er überhaupt nog supporters waren meegereisd. Nee, hierbij lijkt de KNVB toch weer even te vergeten voor wie ze het in beginsel allemaal doen....

Volgend weekend zal ook Heracles-PSV om dezelfde reden laat gespeeld worden, daar heeft PSV dan toch vooral de eigen aanhang mee (die bij de traditionele top-3 toch al voor een aanzienlijk deel van buiten de eigen stad zal komen) en de afstand is sowieso wat kleiner (maar nog steeds fors). Maar ik blijf het in beginsel idioot vinden.

Maar hé, de seizoenskaart is weer binnen, en morgenavond begint het allemaal pas weer écht 8-)
(wel teleurstellend: in de VI Seizoensgids staat nog steeds een foto van ons stadion van voor de verbouwing, inmiddels toch alweer 3 jaar geleden....)
He who shall be last, shall be sideways and smiling!

Filmpjes van mijn reizen!

ViveLaFrance
.
.
Berichten: 12013
Lid geworden op: 10 feb 2010, 20:10
Locatie: Groningen/Haren

Re: Voetbal

Bericht door ViveLaFrance » 24 aug 2019, 21:47

WizardOfOss schreef:
09 aug 2019, 00:44
Nee, hierbij lijkt de KNVB toch weer even te vergeten voor wie ze het in beginsel allemaal doen....
PSV-Groningen is verplaatst, omdat de Eindhovenaren blijkbaar niet twee wedstrijden in een week kunnen spelen. De directie van de FC is, terecht, ontevreden over de nieuwe speeldatum: woensdag 25 september om 18:30 uur. Waarom schuwt de KNVB latere speeltijden? Deze tijd lijkt me zelfs voor een deel van de PSV-aanhang onhandig, laat staan voor supporters van Groningen die mee willen reizen.
Vive la France, Vive la Différence

Gebruikersavatar
WizardOfOss
.
.
Berichten: 10876
Lid geworden op: 09 feb 2010, 23:29
Locatie: Drie keer raden...
Contacteer:

Re: Voetbal

Bericht door WizardOfOss » 25 aug 2019, 00:47

Stel je nu eens voor dat alle Nederlandse kandidaten zich niet alleen zouden kwalificeren voor Europees voetbal, maar ook nog eens zouden overwinteren. En ondertussen ook nog ver komen in de beker. Dat zou toch een horrorscenario voor de KNVB opleveren, zoveel wedstrijden die verplaatst moeten worden :bonk:
He who shall be last, shall be sideways and smiling!

Filmpjes van mijn reizen!

ViveLaFrance
.
.
Berichten: 12013
Lid geworden op: 10 feb 2010, 20:10
Locatie: Groningen/Haren

Re: Voetbal

Bericht door ViveLaFrance » 27 aug 2019, 23:58

Tja, clubs mogen ook in de spiegel kijken, want rechtlijnig denken is vaak ver te zoeken. Zo was Mark van Bommel vorig jaar nog fel tegen transfers na de start van de competitie, maar zojuist heeft PSV de overstap van Doan bekendgemaakt. Daarnaast kwam er kritiek vanuit Eindhoven op het verplaatsen van wedstrijden van Ajax vorig seizoen vanwege het succes in de CL. Goh, ik heb ze daarover niet horen klagen tijdens het huidige seizoen in verband met de EL-wedstrijden :angel:
Vive la France, Vive la Différence

Gebruikersavatar
WizardOfOss
.
.
Berichten: 10876
Lid geworden op: 09 feb 2010, 23:29
Locatie: Drie keer raden...
Contacteer:

Re: Voetbal

Bericht door WizardOfOss » 28 aug 2019, 00:39

Nog los van de hypocrisie, ik snap ze eerlijk gezegd ook niet. Als er één linie is waar PSV de zaken aardig op orde heeft is het de aanval wel. Oké, de doeltreffendheid laat nog wat te wensen over, maar zelfs na het vertrek van Lozano blijft er talent in overvloed over. En dan huren ze eerst die Griek die, toegegeven, in die 10 minuutjes wel een sterke indruk achterliet. En dan nu Doan. En natuurlijk is dat een uitstekende speler, en misschien blijkt hij ook wel net de ontbrekende schakel in de nu nog alles behalve soepel lopende machine. Maar ik blijf toch het gevoel houden dat andere posities in het team aanzienlijk harder versterking nodig hadden. En van de nieuwe spelers die daarvoor al gehaald zijn ben ik vooralsnog niet echt onder de indruk.

En dan wordt er ook nog gesproken over Jahanbakhsh. Oók een fantastische speler, maar ik mag toch hopen dat zijn komst nu van de baan zal zijn. Anders ga ik me zo nog afvragen welke aanvaller het keeperstenue moet gaan dragen....
He who shall be last, shall be sideways and smiling!

Filmpjes van mijn reizen!

ViveLaFrance
.
.
Berichten: 12013
Lid geworden op: 10 feb 2010, 20:10
Locatie: Groningen/Haren

Re: Voetbal

Bericht door ViveLaFrance » 28 aug 2019, 01:21

Doan heeft mij nooit kunnen bekoren. Blij dat die werkweigeraar weg is. Scheelt, bij PSV hoeft hij niks te doen, want hij staat naast spelers die hun beroep gemaakt hebben van het in slaap sussen van het publiek :clown:
Vive la France, Vive la Différence

Gebruikersavatar
WizardOfOss
.
.
Berichten: 10876
Lid geworden op: 09 feb 2010, 23:29
Locatie: Drie keer raden...
Contacteer:

Re: Voetbal

Bericht door WizardOfOss » 28 aug 2019, 20:47

Zo zie je maar, zelfs van Bommel wil om jou een plezier te doen best even zijn principes aan de kant zetten :clown:
He who shall be last, shall be sideways and smiling!

Filmpjes van mijn reizen!

Plaats reactie